ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ

 

  1. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το χαμόγελο του παιδιού για 10η συνεχή χρονιά την 6η Μαρτίου Πανελλήνια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού παρακολουθήσαμε ζωντανά  με το Α1:
  • – Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 2.293 παιδιά για τον Σχολικό Εκφοβισμό για το 2022-2023 (Παράγοντες, Εμπειρικά Ευρήματα, Ανάλυση κ.α.)
  • – Αποτελέσματα της Πανελλαδικής Σχολικής Εκστρατείας Ευαισθητοποίησης «Μίλα Τώρα»
  • – Παρέμβαση/Ενημέρωση σε μαθητές σχολείων για τον Σχολικό Εκφοβισμό από Ψυχολόγους του Οργανισμού
  • -Προτάσεις από τους μαθητές-εθελοντές YouSmilers @YouSmileTV της Ομάδας Δικαιωμάτων του Παιδιού του Οργανισμού, ενάντια στο Bullying

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε

2.

Με το Α3 την Παρασκευή 10/3 αφού παρακολουθήσαμε την επιμορφωτική διαδικτυακή ομιλία με θέμα τη σχολική βία από την κα Καραβόλτσου Αθηνά Μαθηματικό, Θεατρολόγο, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, (Msc, Mst)
εφαρμόσαμε Θεατροπαιδαγωγικό Πρόγραμμα, με τίτλο: “Θύτες, θύματα, θεατές”, (2015)

όπως αυτό δημοσιεύτηκε στον Οδηγό Καλών Πρακτικών του προγράμματος Comenius-Regio, με φορέα υλοποίησης τη Δ/νση Δ/θμιας Β΄ Αθήνας, για μαθητές Δ’ Δημοτικού έως Α’ Λυκείου 
Την ευχαριστούμε πολύ  για άδεια  να αναρτήσουμε παρακάτω το Εγχειρίδιο και το Θεατροπαιδαγωγικό Πρόγραμμα για τη βία και τον εκφοβισμό.
Μαρία Βλασοπούλου – Μαρία Στεφάνου

3.Την Τετάρτη ,08/03/23,τα παιδιά του Γ1 παρακολούθησαν με την κα Παλαιού και την κα Γκούφα, το διαδραστικό εκπαιδευτικό εργαλείο από το «Χαμόγελο του Παιδιού» , στα πλαίσια του προγράμματος European-Antibullying Compaign και της εκστρατείας ΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ-ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ, σχετικά με το σχολικό εκφοβισμό. Πιο συγκεκριμένα προβλήθηκε ένα δραματοποιημένο σενάριο, με ήρωες μαθητές σχολείου με θέμα τον εκφοβισμό στο διαδικτυακό περιβάλλον. Ο κάθε μαθητής μπορούσε να παρακολουθήσει τον τρόπο σκέψης και τα συναισθήματα του παιδιού που εκφοβίζει , του παιδιού που εκφοβίζεται και του παιδιού παρατηρητή. Στη συνέχεια έχει την επιλογή να επιλέξει την εξέλιξη της ιστορίας και το τέλος της .Ο στόχος της δράσης ήταν να συζητηθεί το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, καταθέτοντας οι μαθητές  τις βιωματικές τους εμπειρίες , να παρουσιαστούν πρακτικές λύσεις και να ενισχυθεί η ενσυναίσθησή τους.